2014. december 3., szerda

125 # Pinata muffin / színes cukrokkal töltve


A Pinata manapság elsősorban mexikói és spanyol hagyománynak számít, de eredete a 13-14. századig is visszavezethető kínai gyökerekhez.
Napjainkban nagyon elterjedt mint születésnapi partykellék, lényege, hogy egy formába édességet és gyümölcsöt töltenek, amit aztán a résztvevők botokkal és pálcákkal addig ütnek, míg ki nem esik belőle minden "kincs".
Nálam már az előző években is mindig a szemem elé került, amikor még nem rendeztünk gyerekpartyt. Most jött el az első alkalom rá, hogy legyen is értelme megcsinálnom. De sajnos időhiány miatt nem jutottam el oda, Kornélia a születésnapját megelező két hétben itthon volt betegség miatt, viszont maga a gondolat, hogy édességet rejtsek el valamilyen formában, nem hagyott nyugodni. Így jutottam el ehhez a muffinhoz.
A Pinata-ról olvashatsz ismertetőt németül ITT, magyarul ITT, és rengeteg helyen találsz elkészítési útmutatót, magyar nyelven pl ITT egy.

Jöjjön tehát a születésnapi sütigyüjtemény utolsó darabja is, a töltött muffinok.

Hozzávalók

12 db muffin:
200 gramm liszt
50 gramm cukor
50 gramm olvasztott vaj
150 ml tej
1 tojás
fél csomag sütőpor

krém:
30 gramm Frischkäse
130 gramm mascarpone
60 gramm vaj
7 evőkanál porcukor

színes csokigolyók középre


Elkészítés

A tészta hozzávalóit összekeverni, formába önteni és 150 fokon 25-30 percig sütni.

A krémhez 4 összetevőt simára keverni, és felhasználásig hütőben tárolni, hogy keményedjen.
A porcukor mennyisége variálható ízlés szerint.

Miután kihűlt a muffin, a belsejébe kis lyukakat mélyeszteni.
Én ajándékba kaptam egy ilyen szettet, amivel egy mozdulattal eltávolítható a muffin belseje, de enélkül, kanállal is megoldható.



Ezután a mélyedésekbe beletölteni a cukrokat.

A cukrok tetejére jön a krém.
És a díszítés:)


Forrás



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése