2014. december 17., szerda

131 # Linzer teljes kiőrlésű lisztből, kókuszlekvárral





Hozzávalók

600 gramm liszt
400 gramm vaj
200 gramm porcukor (+a tetejére)
1 tojás
5 gramm sütőpor
 kókuszlekvár


Elkészítés

A lekvár kivételével a hozzávalókat összegyúrni, kinyújtani, majd kiszaggatni a formákat.


175 fokon 15 percig sütni.

Az aljakat és a felső részeket lehetőleg ne keverd a tepsiben, külön süsd őket, így biztos egyenletesen sülnek át.

Miután kihűltek a korongok, lekvárral kend meg az alját, ragaszd össze a felső részével, majd porcukorral szórd meg. Ha nem akarod, hogy túl sok porcukor keveredjen a lekváros részhez, használd fedőként a kiszúró formát hozzá.



A kókuszlekvár ad egy különleges ízt a linzernek.
A standard baracklekváros verzióhoz képest kevésbé domináns a lekvár íze, jobban összeolvad és beleillik a tészta ízvilágához a kókuszlekvár.
Nekünk nagyon ízlet!:)


Forrás




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése