2013. május 28., kedd

72 # Szilvás lepény





Hozzávalók

400 gramm szilva (befőtt vagy friss)
2 tojás
150 gramm margarin
300 gramm liszt
1 dl tej
1 tk. porcukor
20 gramm élesztő
ízesítéshez ízlés szerint őrölt fahéj, porcukor, mandula, mogyoró...



Elkészítés

A langyos tejbe keverni az élesztőt és a porcukrot, majd felfutni hagyni.
A lisztet, tojást, margarint és a felfuttatott élesztőt összedolgozni tésztává.
Lefedve 2 órán át kelni hagyjuk.

A tészta felével kibélelni a tepsit, majd erre helyezni a szilvát.

Ízesíteni ízlés szerint, mi nádcukorral, fahéjjal és mandulával:




Befedjük a tészta másik felével, majd forró sütőben sütjük 5 percig, 
ezután lassú fokozaton 1 órán keresztül.
Tálalás előtt még megszórható cukorral.

Forrás






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése