Hozzávalók
3 db burgonya
400 gramm teljes kiőrlésű liszt
fél kávéskanál só
1 evőkanál kókuszolaj/zsír
víz a kifőzéshez
töltelékhez fahéj és áfonyás lekvár (vagy bármilyen más)
külsejére zsemlemorzsa+kevés kókuszolaj a pirításhoz
Elkészítés
A burgonyát megfőzni és szétnyomkodni. Miután kihűlt hozzágyúrni a sót, lisztet és kókuszolajat.
Az így kapott tésztát kinyújtani,
négyzeteket vágni bele, meghinteni fahéjjal:
négyzeteket vágni bele, meghinteni fahéjjal:
majd lekvárgombócokat helyezni rá:
Gombócokat formázni belőle, majd felforralt vízben készre főzni (=>mikor a gombócok a vízfelszínen úsznak).
Az elkészült gombócokat olajon pirított zsembemorzába forgatni és tálalni.
Forrás
http://www.lettudatos.com/szilvas-gomboc.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése