2015. július 29., szerda

158 # Áfonyás gombóc





Hozzávalók

3 db burgonya
400 gramm teljes kiőrlésű liszt
fél kávéskanál só
1 evőkanál kókuszolaj/zsír
víz a kifőzéshez
töltelékhez fahéj és áfonyás lekvár (vagy bármilyen más)
külsejére zsemlemorzsa+kevés kókuszolaj a pirításhoz


Elkészítés

A burgonyát megfőzni és szétnyomkodni. Miután kihűlt hozzágyúrni a sót, lisztet és kókuszolajat.
Az így kapott tésztát kinyújtani,
négyzeteket vágni bele, meghinteni fahéjjal:
majd lekvárgombócokat helyezni rá:

Gombócokat formázni belőle, majd felforralt vízben készre főzni (=>mikor a gombócok a vízfelszínen úsznak).
Az elkészült gombócokat olajon pirított zsembemorzába forgatni és tálalni.

Forrás

http://www.lettudatos.com/szilvas-gomboc.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése