2016. január 16., szombat

174 # Túrógombóc

Gombócok.
Túrógombóc, szilvásgombóc. A gyerekkor ízei. Aztán önálló háztartásban évekig nem készítettem, mígnem hiányozni kezdett.
Az első a sorban most a túrógombóc :)


Hozzávalók

500 gramm túró
120 gramm búzadara
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
csipet só
zsemlemorzsa
lekvár
tejföl

Elkészítés

Túrót, búzadarát, tojássárgáját és csipet sót összekeverni, majd minimum 2 órát állni hagyni.
A pihentetés után kemény habbá verni a tojásfehérjét, óvatosan a tésztához keverni, majd ismét 2 órát állni hagyni.

A zsemlemorzsát megpirítani, sós vízben gombócokat főzni, majd beleforgatni a zsemlemorzsába.
Tejföllel, lekvárral, porcukorral tálalni.

Forrás
http://aprosef.hu/turogomboc









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése