2016. január 12., kedd

172 # Kakaós csiga bő töltelékkel



Hozzávalók
tésztához:
600 gramm liszt
300 ml tej
50 gramm friss élesztő
100 gramm olvasztott vaj
fél teáskanál só
2 evőkanál cukor
1 tojás
töltelékhez:
100 gramm olvasztott vaj
12 evőkanál cukor
10 teáskanál kakaópor (cukrozatlan)
kenéshez + 1 tojás


Elkészítés

A langyos tejben elkeverni a cukrot és az élesztőt. Felfuttatni.
A liszthez önteni a tejes masszát, olvasztott vajat és tojást, majd összedolgozni lágy tésztává.
40-60 percig meleg helyen kelni hagyni.

A töltelékhez összekeverni a kakaóport és a cukrot.
A megkelt tésztát kinyújtani, majd az olvasztott vajat szétkenni rajta.
Elosztani a kakaóporos keveréket az egész felületen, majd szorosan feltekerni.
2 cm vastagra vágni, tepsibe lapítani, majd a csigákat 20-30 percig állni hagyni.

200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütni.



Forrás






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése