Keresgéltem a bejglik között, mert hétvégén meg akarom csinálni az ideit. És rábukkantam a tavalyira, amit 2014-ben csináltam és még nem is raktam fel ide ;o) Sőt! Képzeljétek még a 2013-as sincs fenn, de hogy annál melyik forrást használtam a készítésnél, háááát azt már lehet nem is fogom megtalálni.....
Tavaly valami egészen különlegest próbáltam ki, dió helyett az egyikbe kókuszreszeléket töltöttem. Nem volt rossz!
Hozzávalók
tésztához:
200 gramm teljes kiőrlésű liszt (vagy sima)
30 gramm cukor
1 tojás (+1 a tetejére kenni)
90 gramm kókuszzsír
csipet szódabikarbóna
kókuszos töltelékhez:
115 gramm kókuszreszelék
3 kanál cukor
3 gramm reszelt citromhéj
150 ml víz
fél teáskanál fahéj
reszelt narancshéj
mákos töltelékhez:
150 gramm mák
2 evőkanál kókuszzsír
3 evőkanál cukor
1 evőkanál reszelt citromhéj
1 dl víz
Elkészítés
Mindkét tölteléket, lábosban melegítve ősszefőzni, folyamatos kevergetés mellett, majd hűlni hagyni.
A tészta hozzávalóit összegyúrni, majd kis időre hütőbe rakni.
Két részre osztani, majd sütőpapírra nyújtani.
Rákenni a töltelékeket, a végeket behajtani és a sütőpapírral feltekerni őket.
Tepsibe helyezni, a felvert tojás felével megkenni, villával megszúrkálni.
175 fokra előmelegített sütőben sütni kb 30 percig, félidőben egyszer kivenni őket és a tojás másik felével is megkenni.
Forrás
http://csipetfalat.blogspot.hu/2012/12/paleo-bejgli.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése